Strona główna
Drąg s.c. Zakład Przetwórstwa Mięsnego
Drąg s.c. Zakład Przetwórstwa Mięsnego

Produkty gastronomiczno-spożywcze

Drąg s.c. Zakład Przetwórstwa Mięsnego

39-204, Góra Motyczna, 96a

www.dragdebica.pl
Firma Drąg z Góry Motycznej na Podkarpaciu, istniejąca od lat 80., produkuje wysokiej jakości przetwory mięsne, takie jak kiełbasy, wędliny pieczone, wędzone i podrobowe. Wykorzystuje mięso z własnej ubojni oraz od zewnętrznych dostawców, przeprowadzając ubój trzody chlewnej dwa razy w tygodniu - w poniedziałki i czwartki. Stosowanie tradycyjnych metod wędzenia i pieczenia gwarantuje unikatowy smak i aromat produktów. W ofercie znajdują się mięso wieprzowe (m.in. schab, karkówka, łopatka) oraz wołowe (np. pieczeniowe, ligawa, polędwica). Firma współpracuje z polskimi producentami mięsa z powiatu dębickiego i opiera recepturę swoich kiełbas na lokalnych tradycjach oraz przekazywanej wiedzy zawodowej, co pozwala utrzymać wysoką jakość oferowanych wyrobów.